Kultura in tradicija

Velika Britanija, ZDA, Severna Irska, Južna Afrika, Kanada, Avstralija … Angleščina je uradni jezik mnogih držav in čeprav si delijo skupen jezik, je kultura in tradicija angleško govorečih držav izjemno raznolika. Tečaj angleščine v Linguli ponuja vse vrste zanimivosti, nekaj pa smo vam jih pripravili tudi za branje doma: o himnah angleško govorečih držav, ameriški mafiji, izobraževalnem sistemu v Angliji, nenavadnih avstralskih zakonih …

V člankih boste prebrali številne zanimivosti, kot so na primer:

  • Učenci so za svoje delo v Angliji ocenjeni s črkami od A do E, pri tem je A najboljša ocena, E pa pomeni nezadostno znanje. Angleški sistem ne daje toliko poudarka ocenam kot slovenski, učenci pa so na koncu leta ocenjeni s celostnim poročilom o svojem delu in napredku ter dosežkih.
  • Ker so za božič v Avstraliji poletne temperature visoke, ga ljudje najraje praznujejo zunaj, pogosto celo kampirajo. Praznične jedi pa si privoščijo ob kosilu, ponavadi so to jedi z žara, na primer morsko hrano.
  • Verjetno si ne bi mislili, da je Kanada država, kjer se je rodila havajska pica, na kateri je za mnoge kontroverzna sestavina – ananas!
  • Čeprav ima kraljica v dvorani zgornjega doma svoj prestol, na katerem sedi med tradicionalnim odprtjem parlamenta, pa nikoli ne obišče soban spodnjega doma.

Kulturna raznolikost angleško govorečih držav ne pozna meja. Angleščina v Linguli vam omogoča, da boste mnoge kulturne znamenitosti spoznali kar na tečaju.