Pomladni festivali v Veliki Britaniji

Velika Britanija ima veliko deževnih dni, a temu navkljub na Otoku spomladi prirejajo kup dogodkov, mikavnih za obisk. Tečaj angleščine je odlična priložnost, da se pobližje seznanite z zanimivimi angleškimi festivali.

Tetbury Woolsack Race – najbolj čudaški šport

V Gloucestershiru si lahko ogledate tekmo v najbolj čudaškem  angleškem športu, katerega tradicija (tradition) sega v 17. stoletje. Prvi tekmovalec mora teči, kolikor hitro zmore, po zelo strmem (steep) hribu navzdol z ogromno vrečo volne na hrbtu. Preda jo sotekmovalcu, ki ga čaka spodaj, da bi jo kar najhitreje spravil nazaj po hribu navzgor. Športno disciplino naj bi razvili fantje, ki so prenašali težke tovore volne, saj so se želeli postavljati pred dekleti.

tetbury-woolsack-race
tetbury-woolsack-race-2
tetbury-woolsack-race-3

Štafetni tek z ogromno vrečo volne na hrbtu. Foto: www.tetburywoolsack.co.uk

The Suffolk Show – prašičje olimpijske igre

V Trinity Parku v Ipswichu se odvijajo prašičje olimpijske igre in državno prvenstvo šetlandskih ponijev, poleg njih pa v različnih disciplinah (disciplines) tekmuje (compete) še več kot 3.000 drugih živali. Na enem mestu se vam ponujajo nakupovanje, družinska tekmovanja v kuhanju, lahko se pridružite mnogim športnim dejavnostim ali pa le posedate v parku. Možnosti za zabavo je neskončno.

Harrogate Flower Show – cvetlična paša za oči

Aprila obiščete enega najbolj prestižnih (prestigious) cvetličarskih dogodkov (events) v Veliki Britaniji. Cvetličarji (florists) in aranžerji se vse leto pripravljajo, da bi predstavili svoje najlepše cvetlične aranžmaje (flower arrangement). Poleg cvetlic, ki so prava paša za oči, profesionalni kuharji pripravljajo specialitete iz sezonskih dobrin.

harrogate-flower-show
harrogate-flower-show-2
harrogate-flower-show-3

Eden najbolj prestižnih cvetličarskih dogodkov. Foto: www.flowershow.org.uk

Festival v Cirencestru – spoznajte srednji vek 

Festival traja kar vse (whole) leto 2017, na njem pa si lahko ogledate različne zgodovinske (historical) rokopise, ki so pomembni za razvoj angleškega jezika, zaplešete (dance) lahko na sejmu May Day Fleece Fair in se pridružite srednjeveškemu banketu (banquet). Uživate lahko tudi v prikazu bitke (battle) Plantagenetov.

Salcombe Crab Festival – uživajte v dobrotah morja

Eden »najokusnejših« festivalov v Veliki Britaniji je namenjen ljubiteljem (lovers) morskih sadežev (sea food), še posebej rakov (crabs). Prirejajo ga aprila, v njegovem okviru pa se lahko udeležite kuharskih delavnic in se najeste odličnih specialitet profesionalnih kuharjev (professional cooks).

Stratford Literary Festival – izlijte svoje ideje na papir

V Shakespearovem rojstnem kraju, to je Stratford-upon-Avon, organizirajo festival, kjer se lahko srečate s slavnimi pisci in govorci – letos dogodek praznuje 10-letnico. Preizkusite se lahko v kreativnem pisanju (creative writing), obiščete delavnice, kjer se naučite novih trikov (tricks), ponudi pa se vam lahko tudi priložnost za objavo lastne knjige.

Tečaj angleščine vam pomaga do boljšega znanja

Našteti festivali in dogodki pa nikakor niso vse možnosti za zabavo. Tečaj angleščine v Linguli je priložnost, da izpilite svoje znanje angleškega jezika in se zabavate kot pravi Angleži.

Imate vprašanja o tečaju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.