Legende, ki strašijo po britanskem otočju

Tečaj angleščine je odlična priložnost za pogovor o britanski folklori. Ta je polna zgodb, ki so se prenašale od ust do ust in se tako pripovedujejo še danes. Grozljiva bitja, ki nastopajo v njih, še vedno strašijo angleške otroke. Privabljajo pa tudi turiste z vsega sveta, z majhnim upanjem, da doživijo bližnje srečanje.

tečaj angleščine

Strašljive zgodbe in legende.

Pes z rdečimi očmi – Black Shuck

tečaj angleščine

Black Shuck.

Black Shuck naj bi bil ogromen črn pes z velikimi, žarečimi rdečimi očmi, debelim črnim kožuhom in renčečim gobcem, ki se potika po angleškem podeželju. Živel naj bi že tako dolgo, da so ga poznali celo Vikingi. Bil naj bi znamenje pogube – kdor ga vidi, bo še pred koncem tedna doživel grozne stvari. Black Shuck je bil največkrat opažen na obali, v gozdovih in blizu cerkev v vzhodni Angliji, še posebej v Cambridgeu, kjer ponujajo posebne oglede okoli mest najpogostejših srečanj.

Pol konj in pol človek – The Nuckelavee – Devil O’ The Sea

Na Severnih otokih kroži zgodba o eni najbolj groznih pošasti – pol konju in pol demonskemu človeku z rdečimi očmi, v katerem naj bi se pretakala črna kri.Prihajal naj bi iz morja na kopno, kjer je opravljal svojo edino nalogo – strašenje prebivalcev. Edina stvar, ki ga je zadrževala, je bil njegov strah pred deževnico in tam prebivajočo zaščitnico morja. Krivili so ga za mnogo naravnih nesreč, saj naj bi njegova sapa uničila poljske pridelke, že samo njegova navzočnost je povzročila suše in epidemije. Preganjali so ga z obredom zažiganja nabrane morske trave.

Perica Bean Nighe

V pokrajini Highlands naj bi imeli priložnost srečati perico, ki so jo očividci opisali kot starko z eno nosnico in enim zobom ter stopali, ki so spominjala na račje noge. Med pranjem perila tiho popeva žalostinko, saj naj bi napovedovala smrt tistega, čigar oblačila pere. Če jo pri tem kdo uspešno zmoti, lahko smrt prepreči. Znana je tudi po tem, da mora po pravici odgovoriti na katerakoli tri zastavljena vprašanja, a samo v primeru, da tudi spraševalec odgovori na tri njena.

Pošast Black Annis

Dane Hills v Leicestershiru je dom pošasti, imenovane Black Annis, potomke poganskih bogov. Izgledala naj bi kot starka z modrim obrazom, močnimi ostrimi zobmi in dolgimi črnimi kremplji. Njen dom je že davno podrt hrast, prehranjevala pa naj bi se s človeškim mesom, a še najraje z otroki.

Pošast Nessie

tečaj angleščine

Jezero Loch Ness.

Ena najbolj znanih pošasti, imenovana Nessie, naj bi živela v jezeru Loch Ness na Škotskem. V tridesetih letih je zanimanje za pošast naraslo, ko so posneli njene prve domnevne fotografije, a nihče nima dokaza, da je resnična.

 

 

Tečaj angleščine: izpilite svoje znanje

Če bi ob svojem naslednjem obisku otočja radi povprašali prebivalce o njihovih osebnih izkušnjah in zgodbah, je tečaj angleščine v jezikovni šoli Lingula odlična priložnost, da izpilite svojo angleščino.