Angleška kulinarika

Angleščina je uradni jezik mnogih držav, zato je kulinarika angleško govorečih držav izredno pestra. Mnoge smo zbrali – od hrane Angležev in južnoafriških kulinaričnih posebnosti, do legendarnega ameriškega menija …

Članki so polni drobnih zanimivosti. Ali ste vedeli, da:

  • je bananin kruh svojemu imenu navkljub bolj sladica kot priloga (side dish), saj se lahko ponudi zraven čaja. Priprava je preprosta in hitra, zato je sladica dobila tudi ime hitri kruh (quick bread).
  • Je malva pudding sladica, pripravljena iz sladkega in lepljivega (sticky) biskvita z marelično marmelado, servirana v vroči kremni (cream) omaki. Je del nedeljskega kosila in južnoafriška različica britanskega sticky toffee puddinga.
  • Je ena najosnovnejših sestavin vsakega zajtrka, ki si ga privoščimo z mlekom ali jogurtom (yoghurt), nastala ponesreči. John in Will Kellogg, brata in ustanovitelja podjetja Kellogg’s, sta poskusila napraviti granolo in bila pri tem neuspešna (unsuccessful).
  • Je poutine znana zelo priljubljena kanadska jed, ki prihaja iz province Quebec in je eden njenih nacionalnih simbolov.

Jedi angleško govorečih dežel so raznolike in zanimive, saj mnogih ne poznamo. Angleščina v Linguli je odlična priložnost, da spoznate tudi kulinarične dobrote.

Preberite si več zanimivih člankov