S stripi do napredka pri angleščini

Tečaj angleščine jemljemo v Linguli zelo resno, a se ob učenju vseeno zabavamo, saj je tako napredek hitrejši.

Eden od zanimivih pristopov k učenju angleščine je branje stripov (comic strips ali comics), saj je to odličen način za širitev besedišča in globlji vpogled v angleško kulturo in angleški smisel za humor.

tečaj angleščine

Tudi vi radi berete stripe?

Garfield

tečaj angleščine

Garfield je ameriški strip izpod peresa Jima Davisa.

Garfield je kultni ameriški strip izpod peresa (quill) Jima Davisa. Govori o prigodah lenega (lazy), a ljubeznivega oranžnega mačka Garfielda, ki sovraži ponedeljke in je obseden s hrano. V stripu sta poleg Garfielda pomembna lika še lastnik (owner) Jon in njegov pes Odie.

Calvin in Hobbes

 

Calvin in Hobbes je nedvomno eden izmed najbolj priljubljenih stripov vseh časov. Govori o dogodivščinah Calvina, šestletnika s pretirano domišljijo (overactive imagination), ki je izjemno pameten za svoja leta, in Hobbesa, njegovega plišastega tigra, ki je v Calvinovih očeh živo bitje. Strip na hudomušen (playful) način raziskuje številna vprašanja o okolju, šolstvu in nasploh o filozofiji življenja.

Možje X (X-Men)

tečaj angleščine

Možje X je serija založbe Marvel Comics.

 

Možje X je serija založbe Marvel Comics, ki se je začela leta 1963. V njej je prikazan svet, ki je podoben resničnemu, a v njem obstajajo tako imenovani mutanti, ljudje s posebnimi sposobnostmi (abilities). Nekateri lahko zdravijo, drugi letijo, tretji nadzorujejo vreme, četrti ustvarjajo led ali spreminjajo svoj videz. Njihov vodja je Charles Xavier (znan kot profesor X), njihov glavni nasprotnik (arch enemy) pa je Max Eisenhardt (znan kot Magneto) s svojo ekipo mutantov.

Kost (Bone)

Jeff Smith je ustvaril večkrat nagrajeno serijo stripov za vse starosti z naslovom Bone. Zgodba govori o treh nepridipravih (scoundrels), bratrancih Bone, narisanih kot bele gologlave karikature. Ko jih izženejo iz mesta Boneville, se ujamejo v niz dogodkov, ki se lahko primerjajo z dogodivščinami v Gospodarju prstanov.

Tečaj angleščine izboljša znanje angleščine

Stripi vam lahko na popolnoma nov način odprejo vrata v angleško kulturo in angleški humor. Če bi radi svoje znanje poglobili skozi smeh, vas vabimo na tečaj angleščine v jezikovno šolo Lingula.