S stripi do napredka pri angleščini

Tudi vi radi berete stripe?

Tečaj angleščine jemljemo v Linguli zelo resno, a se ob učenju vseeno zabavamo, saj je tako napredek hitrejši.

Eden od zanimivih pristopov k učenju angleščine je branje stripov (comic strips ali comics), saj je to odličen način za širitev besedišča in globlji vpogled v angleško kulturo in angleški smisel za humor.

Garfield

Garfield je kultni ameriški strip izpod peresa (quill) Jima Davisa. Govori o prigodah lenega (lazy), a ljubeznivega oranžnega mačka Garfielda, ki sovraži ponedeljke in je obseden s hrano. V stripu sta poleg Garfielda pomembna lika še lastnik (owner) Jon in njegov pes Odie.

Calvin in Hobbes

Calvin in Hobbes je nedvomno eden izmed najbolj priljubljenih stripov vseh časov. Govori o dogodivščinah Calvina, šestletnika s pretirano domišljijo (overactive imagination), ki je izjemno pameten za svoja leta, in Hobbesa, njegovega plišastega tigra, ki je v Calvinovih očeh živo bitje. Strip na hudomušen (playful) način raziskuje številna vprašanja o okolju, šolstvu in nasploh o filozofiji življenja.

Možje X (X-Men)

Možje X je serija založbe Marvel Comics, ki se je začela leta 1963. V njej je prikazan svet, ki je podoben resničnemu, a v njem obstajajo tako imenovani mutanti, ljudje s posebnimi sposobnostmi (abilities). Nekateri lahko zdravijo, drugi letijo, tretji nadzorujejo vreme, četrti ustvarjajo led ali spreminjajo svoj videz. Njihov vodja je Charles Xavier (znan kot profesor X), njihov glavni nasprotnik (arch enemy) pa je Max Eisenhardt (znan kot Magneto) s svojo ekipo mutantov.

Kost (Bone)


Jeff Smith je ustvaril večkrat nagrajeno serijo stripov za vse starosti z naslovom Bone. Zgodba govori o treh nepridipravih (scoundrels), bratrancih Bone, narisanih kot bele gologlave karikature. Ko jih izženejo iz mesta Boneville, se ujamejo v niz dogodkov, ki se lahko primerjajo z dogodivščinami v Gospodarju prstanov.

Tečaj angleščine izboljša znanje angleščine

Stripi vam lahko na popolnoma nov način odprejo vrata v angleško kulturo in angleški humor. Če bi radi svoje znanje poglobili skozi smeh, vas vabimo na tečaj angleščine v jezikovno šolo Lingula.

Imate vprašanja o tečaju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.