6 najbolj branih knjig v angleščini

Angleščina je jezik, ki nam vsako leto postreže s kar nekaj knjižnimi uspešnicami in tudi leto 2015 ni bilo nobena izjema. Za vas smo zbrali nekaj knjig, ki so zasedale najvišja mesta na lestvicah branosti. Nekatere od njih še niso dočakale slovenskega prevoda. Vpišite se na tečaj angleščine in izpilite svoje znanje, da vam bodo dostopne v izvirniku.

tečaj angleščine

6 najbolj branih knjig v angleščini v letu 2015.

The Girl on the Train (Paula Hawkins)

Napet roman spremlja življenje treh žensk – Rachel, Anne in Megan. Rachel se vsak dan z istim vlakom vozi na delo. Med potjo se zamoti z opazovanjem ljudi, še posebej para, ki ju poimenuje Jess in Jason.

Par živi v isti ulici, kjer je včasih živela sama. Rachel se zdi, da je njuno življenje popolno, dokler nekega dne ne opazi, da se Jess poljublja z moškim, ki ni njen mož. Ko nekaj dni zatem izgine neznano kam, se Rachel obrne na policijo, s tem pa se vse močno zaplete.

Go Set a Watchman (Harper Lee)

Lani, 20 let po uspešnici To Kill a Mockingbird (Ubiti ptico oponašalko), za katero je Harper Lee dobila Pulitzerjevo nagrado, je avtorica, ki je umrla letos februarja, izdala njegovo nadaljevanje.

Roman govori o 26-letni Scout, ki se iz New Yorka vrne domov v Alabamo, da bi videla svojega očeta. Dogajanje je postavljeno v petdeseta leta prejšnjega stoletja, v romanu pa srečamo veliko likov iz Ubiti ptico oponašalko.

A Little Life (Hanya Yanagihara)

Zgodba govori o štirih mladih moških, ki se po končani univerzi preselijo v New York, da bi uspeli v svojih poklicih.

Odvetnik in matematik Jude je največja uganka med njimi, skozi roman pa počasi odkrivamo njegovo travmatično preteklost, ki jo je med drugim zaznamovala spolna zloraba.

The Buried Giant (Kazuo Ishiguro)

Dogajanje je postavljeno v 6. stoletje, ko so v Anglijo prišli Sasi. Starejši par Axl in Beatrice se odloči, da bo šel poiskat svojega sina, o katerem imata le meglene spomine.

Na poti srečujeta različne like, odkrijeta pa tudi, da so Sasi in Britanci zaradi sape zmaja, ki živi na gori, izgubili vse svoje spomine.

A Brief History of Seven Killings (Marlon James)

Roman raziskuje poskus atentata na Boba Marleyja v poznih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja in njegove posledice. Razdeljen je na pet delov, vsak od njih pa je poimenovan po pesmi.

Avtor Marlon James je prvi Jamajčan, ki je za svoje delo prejel knjižno nagrado Man Booker Prize.

A God in Ruins (Kate Atkinson)

Roman je neke vrste nadaljevanje avtoričine prejšnje uspešnice Life After Life, ki je bila izdana leta 2013.

V ospredje postavlja Teddyja Todda, pilota bombnika med drugo svetovno vojno. Po vsem, kar je prestal, je njegov največji izziv živeti v prihodnosti, za katero si nikoli ni mislil, da jo bo imel.

Tečaj angleščine vam bo olajšal branje

Vas je zamikalo, da bi knjige prebrali v originalu, pa vam angleščina dela preglavice? Obiščite tečaj angleščine v jezikovni šoli Lingula, kjer vam bodo izkušeni predavatelji pomagali do želenega znanja, vam pa ne bo več treba čakati na slovenske prevode.