5 zanimivih filmov, ki jih ne spreglejte

Tečaj angleščine je tudi priložnost za pogovor o novih filmih. Pripravili smo kratke povzetke petih filmov, katerih ogled vam toplo priporočamo.

tečaj angleščine

Dober film je odlično izhodišče za zanimivo debato v angleščini.

The Boss (Šefica)

Žanr: komedija (comedy)

Bogatašinja Michelle, ki jo igra Melissa McCarthy, uživa brezskrbno življenje (carefree life). Vse dokler ji zaradi nezakonitega trgovanja (illegal trading) ne zaplenijo celotnega premoženja (assets) in jo strpajo za rešetke.

Ko odsluži zaporno kazen (jail sentence) in se vrne na prostost, ji začasen dom ponudi bivša pomočnica Claire (igra jo Kristen Bell). Michelle se le stežka privaja na življenje brez luksuza.

Ko nekega dne Clairino hči spremlja na sestanek (meeting) skavtinj, se ji porodi poslovna ideja (business idea).

Odloči se, da bo postala kraljica prodaje skavtskih piškotov (girl scout cookies).

My Big Fat Greek Wedding 2 (Moja obilna grška poroka 2)

Žanr: komedija (comedy)

Film je nadaljevanje uspešnice iz leta 2002, v kateri se ameriška Grkinja Toula (Nia Vardalos) zaljubi v Iana Millerja (John Corbett).

Štirinajst let kasneje sta Toula in Ian srečno poročen par (happily married couple). Živčke jima »kravžlja« predvsem njuna najstniška hči Paris, prav tako pa ne gre brez vmešavanja (interfering) Touline družine.

Ob vsej noriji (madness) skušata ponovno obuditi (revive) začetniško zaljubljenost (infatuation) in najti čas zase. Zaplet nastane, ko Toulini starši ugotovijo, da sploh niso uradno poročeni, kar na glavo postavi vse vrednote (values) družine Portokalos.

Batman vs. Superman: Dawn of Justice (Batman proti Supermanu: zora pravice)

Žanr: znanstvena fantastika (science fiction)

Minili sta dve leti od boja med Supermanom (Henry Cavill) in generalom Zodom, kar je povzročilo uničenje (destruction) Metropolisa.

Od takrat se človeštvo (humanity) deli na dva pola: prvi v Supermanu vidijo upanje na boljšo prihodnost, drugi pa menijo, da je zaradi svojih skorajda božanskih (god-like) sposobnosti človeštvu v veliko nevarnost (danger).

O tem je prepričan tudi Batman (Ben Affleck) in med junakoma se vname spopad.

Zaplete jima povzroča tudi Lex Luthor, v igro pa vstopi še Wonder Woman oziroma Čudežna ženska.

Kung Fu Panda 3

Žanr: pustolovski animirani film (animation, action, adventure)

Priljubljena franšiza se vrača s tretjim delom, v katerem se Po (Jack Black) po dolgem času sreča s svojim pogrešanim očetom, ki mu je glas posodil Bryan Cranston.

Ko Kitajsko pretrese prihod zlobneža (villain) Kaia, se Po odloči, da bo skupino nerodnih (clumsy) pand preobrazil v prave kung fu bojevnike (warriors).

Jim bo s skupnimi močmi uspelo premagati Kaia?

Freeheld (Svobodna ljubezen)

Žanr: romantična drama (drama, romance)

Film, posnet po resničnih dogodkih (true events), v ospredje postavlja ljubezenski odnos med policistko Laurel (Julianne Moore) in Stacie (Ellen Page).

Ko Laurel odkrijejo raka na pljučih (lung cancer) in se odloči, da bo pokojnino (pension) po smrti zapustila svoji partnerki, ji račune prekriža okrajna oblast.

Pri njunem boju za enakopravnost (equality) sta jima v pomoč tudi detektiv Dane (Michael Shannon) in aktivist Steven, ki ga igra Steve Carell.

Tečaj angleščine: čas je za akcijo

Tečaj angleščine je lahko torej tudi vir idej za ogled dobrega filma, še pogosteje pa je dober film odlično izhodišče za zanimivo debato v angleščini. Če želite izvedeti, kateri tečaj angleščine je pravi za vas, nas pokličite na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si in se dogovorite za brezplačen umestitveni pogovor.