Tečaji angleščine – nasveti

Za pravo izbiro tečaja

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste se zagnano vrgli v učenje angleškega jezika, a nazadnje ugotovili, da ste kupili mačka v žaklju, saj ste dobili nezanimiv program, nemotivirane učitelje in velike skupine, kjer ste le redko prišli do besede?

Da se zgodba ne bi ponovila tudi pri naslednjem vpisu v tečaj angleščine, smo za vas zbrali nekaj nasvetov, kako izbrati pravo jezikovno šolo, kjer boste za svoj denar dobili največ.
V rubriki Tečaj angleščine – nasveti vam svetujemo tudi, kako se čim bolje učiti angleščine, da bo vaše napredovanje hitro in učinkovito. Preverite, kateri tip učenca ste (vizualni, slušni …) in preberite, zakaj je najučinkovitejši način za učenje tujega jezika poslušanje.
Za tiste, ki se bodo letos »spopadli« z maturo, pa smo poleg našega maturitetnega angleškega tečaja pripravili še nekaj nasvetov za lažje in učinkovitejše učenje angleščine na maturi.

skupinsko učenje jezika

 

In ne pozabite – v jezikovni tečaj vlagate svoj čas in denar, zato svojo odločitev dobro pretehtajte. V Linguli vam nudimo brezplačen svetovalni pogovor, na katerem bomo skupaj izbrali najustreznejši tečaj angleščine za vas.

Zakaj je e-jezikovni tečaj dobra izbira?

Največja prednost je zagotovo fleksibilnost pri izbiri časa za učenje …

Na katera vprašanje si morate odgovoriti, ko izbirate med različnimi jezikovnimi šolami?

Kako velike so skupine? Kdo so učitelji? Kakšni so programi? …

Kako poteka tečaj poslovne angleščine?

Na tečaju poslovne angleščine predvsem razširite svoj poslovni besedni zaklad. Znajdete se v vrsti najpogostejših poslovnih situacij – na poslovnem sestanku,  pogajanjih, telefonskem pogovoru, sestanku, poslovni predstavitvi …

Učenje tujih jezikov za otroke

Otroci z učenjem tujega jezika ne spoznavajo le novih besed, fraz in izgovarjave, ampak je to tudi prvi stik s tujo kulturo, pri čemer razvijajo odnos do različnosti in strpnost.

Kako se učite tuji jezik? Kakšen je vaš stil učenja?

Preverite, kakšen je vaš stil učenja. Odgovor na to vprašanje lahko občutno poveča vašo zmogljivost za učenje in vam omogoči, da boste nove informacije laže in hitreje »shranjevali«.

Kako se pripraviti na maturo iz angleščine?

1. Zberi vse potrebno gradivo in naredi načrt učenja; daj ga na vidno mesto in se ga drži.
2. Uporabljaj sezname …

Kateri je najboljši način za učenje angleščine?

Odgovori na to vprašanje so tako različni kot ljudje, ki se to sprašujejo. Zbrali smo sedem preverjenih nasvetov.

Poslušanje – najučinkovitejši način za učenje tujega jezika

Vaša angleščina je vedno boljša, govorite (sicer z napakami, ki pa sporazumevanja ne ovirajo), berete brez večjih težav, osnove slovnice tudi poznate, le slušno razumevanje kot da ne gre nikamor. Pravzaprav vse slušne vaje na tečaju skoraj sovražite. Zakaj učitelji mučijo skupino z njimi?

Učenje tujih jezikov

Če nam angleščina kot svetovni jezik ne dela težav, lahko izbiramo med vse bolj priljubljeno romantično francoščino ali stvarno nemščino, kitajščino, ki jo mnogi imenujejo jezik prihodnosti …

Tečaj angleščine za otroke

Ste že razmišljali, da bi svoje malčke vpisali na tečaj angleščine za otroke, a se bojite, da so za to še premajhni? Nikar!

 

Učenje angleščine in posel

Na tečajih poslovne angleščine se posvečamo specialnemu besedišču in tematikam, značilnim za delovno okolje, kar vam zagotavlja ustreznejše in natančnejše sporazumevanje s poslovnimi partnerji, strankami ali celo bodočim delodajalcem.