Tečaji angleščine – nasveti za tečajnike

tečaj angleščine

Angleščina je uradni jezik številnih držav.

Angleščina je uradni jezik številnih držav na svetu in prava lingua franca današnjega sveta. Znanje angleškega jezika vam bo olajšalo marsikatero osebno ali poslovno situacijo. Angleščina omogoča sproščeno sporazumevanje na potovanjih, kramljanje z domačini, študij v tujini … Tudi v poslovnem svetu je danes znanje angleščine pravzaprav nuja, ne le želja delodajalcev. V angleščini namreč poteka mnogo poslovne komunikacije, v njej pa je napisana tudi večina strokovne literature, ki jo boste z znanjem angleščine lažje razumeli.

Angleško se uči največ tečajnikov

Angleščina je jezik, ki ga leta 2021 govori kar 1,35 milijarde ljudi kot materni ali drugi tuji jezik, tesno pa mu za petami sledi kitajščina. Dejstvo, da se angleško uči največ tečajnikov v Linguli, zato res ne preseneča.

Ali ste vedeli, da je angleščina poleg Velike Britanije, ZDA in Kanade uradni jezik tudi npr. v Kamerunu, Nambiji, Pakistanu, Sudanu, na Sejšelih in Samoi?

Kako izbrati pravo jezikovno šolo?

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste se zagnano vrgli v učenje angleščine, a nazadnje ugotovili, da ste kupili mačka v žaklju, saj ste dobili nezanimiv program, nemotivirane učitelje in velike skupine, kjer ste le redko prišli do besede? Da bi pri naslednjem vpisu v tečaj angleščine lažje izbrali dobro šolo, smo za vas zbrali nekaj konkretnih nasvetov, kako izbrati jezikovno šolo.

  • Velikost skupine

Če se odločate za jezikovni tečaj v skupini, pri izbiri upoštevajte velikost skupine, ki naj bo ravno pravšnja, ne več kot 8 udeležencev. Ko so skupine prevelike, ne boste prišli na vrsto za govor in tako imeli manj možnosti za treniranje angleščine.

  • Dobri učitelji

Preverite, kdo poučuje, ali so učitelji izkušeni in kako poučujejo? Dober učitelj zna motivirati in spodbujati, da vztrajate in nadaljujete z učenjem angleščine.

  • Metoda poučevanja

Na prvem mestu pri izbiri jezikovne šole, v kateri boste obiskovali tečaj angleščine, je zagotovo metoda poučevanja. Boste na tečaju predvsem brali besedila, preverjali domače naloge in reševali slovnične vaje? Tečaj angleščine v Linguli poteka po izvirni govorni metodi, poudarek je na pogovoru, zato tečajniki govorijo kar 80 % časa! Želimo prebuditi govorca v vas, zato se slovnice in pravil učite prav preko praktičnih primerov. Spregovorite takoj, že na začetnem tečaju, kjer je najpomembnejše sporazumevanje v vsakodnevnih situacijah, kot so osnovne vljudnostne fraze, praktični pogovori v hotelu, predstavljanje …

Brezplačen preizkus govorne metode

Izkoristite možnost brezplačnega preizkusa metode poučevanja na tečaju Ekspres. Tako boste še pred vpisom na tečaj angleščine preizkusili Lingulin način poučevanja angleščine, spoznali učitelje, si ogledali gradivo … Tečaji Ekspres potekajo februarja in septembra. Izberete lahko osnove jezik ali osvežitveni tečaj. V dveh urah lahko na lastni koži preizkusite, kako vam ustreza Lingulina govorna metoda.

Postavite si cilje

V rubriki Tečaj angleščine – nasveti vam svetujemo, kako se čim bolje učiti angleščine, da bo vaše napredovanje hitro in učinkovito. Zagotovo je najpomembnejše, da si postavite cilj. Če imate cilj, ste bolj motivirani za učenje in lažje spremljate svoj napredek.

Kateri tip učenca ste?

tečaj angleščine

Preverite, kateri tip učenca ste?

Preverite, kateri tip učenca ste (vizualni, slušni …). Eden od najučinkovitejših načinov za učenje tujega jezika je poslušanje. Če to vemo, se lahko jezika učimo tudi izven ur tečaja in v avtu npr. poslušamo različne zvočne posnetke in podcaste. To je povezano z vztrajnim treningom, saj je učenje angleščine tek na dolgo progo.

Če ste bolj vidni učni tip in si informacije lažje zapomnite v obliki besedil, slik in grafov, priporočamo branje. Branje je namreč odličen način, da boste na prijeten način razširili svoj angleški besedni zaklad. Berete lahko knjige, revije, internetne članke … Lahko si pripravite tudi svoj glosar novih zanimivih besed, h kateremu se lahko vedno vračate in preverite, koliko ste si zapomnili. A pozor: nikar ne izpisujte le posameznih besed, vedno jih uporabite v stavku. Tako se boste rabe besede naučili v kontekstu.

Učenje angleščine naj bo zabavno

Usvajanje angleščine ne sme biti dolgočasno in duhamorno, zato ga lahko popestrite na različne načine. Eden od najbolj zabavnih so zagotovo različne besedne igre v angleščini, kot je npr. »goflja« v tujem jeziku. Za spremembo lahko tudi kuhate v angleščini in poiščete recept za jed, ki je priljubljena v eni od angleško govorečih dežel. Tako boste na zanimiv način usvajali kuharsko besedišče, pa še novo jed boste spoznali!

Kateri tečaj boste izbrali?

Linguline tečaje angleščine odlikujeta velika izbira skupin in terminov. Učenje angleščine poteka na različnih stopnjah, zato lahko izbirate lahko med različnimi tečaji angleščine.

  • Začetni tečaj angleščine je primeren za vse tiste, ki se angleško še niste učili. Svetujemo ga tudi tečajnikom, ki so se angleško učili že pred mnogimi leti in so večino pozabili.
  • Če želite svoje znanje angleščine nadgraditi ali osvežiti, vam priporočamo tečaj konverzacije v angleščini. Preko pogovora boste širili svoj besedni zaklad in tako natrenirali tudi slovnico.
  • Znanje angleščine je pravzaprav nuja tudi v poslovnem svetu. Je vaš cilj besedišče poslovnega jezika? V tem primeru predlagamo tečaj poslovne angleščineNa tečaju boste namreč pilili spretnosti komuniciranja v poslovnih situacijah.
  • Mnogi Lingulini tečajniki izberejo pripravo na mednarodni izpit, ki je marsikdaj pogoj za vpis na tujo fakulteto ali službo.

V živo ali na daljavo?

Če nimate časa za obiskovanje tečaja v živo ali pa je jezikovna šola preveč oddaljena od vašega kraja bivanja, vam svetujemo tečaj na daljavo. Tečaj tako obiskujete v udobju svojega doma, z učiteljem in sotečajniki pa se povežete prek orodij Zoom ali MS Teams. Za sodelovanje torej potrebujete le računalnik, tablico ali telefon, dobro internetno povezavo, miren prostor – in seveda motivacijo za učenje!

Kaj pa e-učenje angleščine?

Želite napredovati v svojem tempu in se učiti točno takrat, ko vam to ustreza? Izberite Lingulin e-tečaj, 100-odstotno mobilno rešitev za fleksibilno učenje angleščine. Učite se lahko popolnoma samostojno ali v kombinaciji z mentorjem. Preberite več.

Angleščina za otroke?

Raziskave kažejo, da ima učenje tujega jezika številne pozitivne učinke pri otrocih. Ti se namreč novega jezika naučijo hitreje in lažje, učenje pa spodbuja njihov intelektualni razvoj.

Angleščina za otroke poteka v različnih starostnih skupinah:

  • Najmlajši maksi zgovorni otroci (2,5 do 5 let) obiskujejo Linguline pravljične urice angleščine, na katerih se jezika učijo prek igre in prijetnih dejavnosti.
  • Izredno priljubljena je tudi angleščina za šolarje po izvirni metodi poučevanja Lingula KidsTM. Prijazni učitelji otroke spodbujajo k učenju z zanimivimi vsebinami in interaktivnimi metodami.
  • Za tiste, ki se bodo »spopadli« z maturo, je prava izbira Lingulin tečaj priprava na maturo iz angleščinein pripravili še nekaj nasvetov za lažje in učinkovitejše učenje angleščine na maturi.

Tečaj angleščine: čas je za akcijo

In ne pozabite – v tečaj angleščine vlagate svoj čas in denar, zato svojo odločitev dobro pretehtajte. V Linguli vam nudimo brezplačen umestitveni pogovor, na katerem vam bomo pomagali izbrati najustreznejši tečaj angleščine za vas.

Preberite več