Razlogi za izbiro tečaja angleščine

Razlogov za tečaj angleščine je veliko. Tuji jezik najpogosteje potrebujemo za komunikacijo v službi, poslovna potovanja, zaradi selitve v tujo državo, turizma ali se za tečaj jezika odločimo enostavno zato, da prijetno in koristno preživimo svoj prosti čas in navežemo nove stike.

tečaj angleščine

Znanje angleščine nam omogoča lažje sporazumevanje na potovanjih.

Zakaj izbrati prav angleščino?

Življenje je nenehno učenje in v vse bolj globalnem svetu postaja učenje jezika nuja. Včasih je težko izbrati »pravega« – lahko izbiramo med vse bolj priljubljeno romantično francoščino ali stvarno nemščino; kitajščino, ki jo mnogi imenujejo jezik prihodnosti, eksotično španščino in portugalščino ali morda v Sloveniji vse bolj uporabno ruščino. Dobra ideja je tudi učenje turščine – poslovnih stikov s to državo je vedno več. Še vedno pa je prav angleščina lingua franca, saj je materni jezik približno 350 milijonom ljudi, kar 1,5 milijarde ljudi pa angleščino govori kot drugi tuji jezik.

Angleščina in poslovni svet

V poslovnem svetu se danes enostavno pričakuje znanje tujih jezikov, saj je za uspešno poslovanje pomembno, da se z ljudmi pogovarjaš v njihovem maternem jeziku. Tudi tu je angleščina zelo pomembna, saj velja za jezik poslovnega sveta in omogoča komunikacijo s številnimi tujimi partnerji.

Olajšajte si potovanja

Ste že kdaj potovali v državo, katere jezika niste poznali? V tem primeru za komunikacijo izberemo skupni jezik, to pa je dandanes skoraj v vseh primerih angleščina. Znanje angleškega jezika vam bo torej pomagalo ne le pri potovanjih v angleško govoreče dežele, temveč povsod po svetu. Veliko lažje boste vprašali za pot, se dogovorili za najem sobe, kupili karto za vlak ali avtobus …

Tečaj angleščine z izkušenimi učitelji

Za tečaj angleščine v Linguli je bistven pogovor. Najpomembneje pa je, da vas bodo učili izkušeni učitelji, ki znajo motivirati in pripravijo učinkovite ure tujega jezika.