3 nasveti za širjenje besedišča

Tečaj angleščine bogati naše besedišče in širi naša obzorja. Pripravili smo tri nasvete za širjenje besedišča. S pomočjo novih besed se boste v angleščini izražali lažje, bolj suvereno in samozavestno. Znanje svoje angleščine pa lahko povzdignete na raven naravnih govorcev.

tečaj angleščine

Pripravite si kartončke z besedami v angleščini.

#1 Obkrožite se z angleščino

Če se s tujim jezikom šele spoznavate in bi radi čim hitreje osvojili novo besedišče, vam svetujemo, da se čim bolj obkrožite s tujim jezikom. Na kartončke zapišite poimenovanja za predmete, ki vas obdajajo v stanovanju, pisarni … Tako boste besede zaznavali tudi podzavestno vsakič, ko se boste predmeta dotaknili ali preprosto šli mimo njega – s tem se vam bodo hitreje in globlje vtisnile v spomin.

#2 Dodajte angleške podnapise

Če si radi pogledate dober film, slovenske podnapise zamenjajte z angleškim jezikom. Tako hkrati poslušate in berete ter zvok povezujete s pisano besedo. Če ste pri učenju angleščine začetnik, se nikar ne mučite z razumevanjem, privoščite si slovenske podnapise, vendar se poleg branja podnapisov osredotočite tudi na dialog – poslušajte in ujeli boste marsikatero novo besedo.

#3 Naredite svoj glosar

Ob branju knjig, časopisov in revij v angleščini bodite poleg vsebine pozorni tudi na jezik. Če naletite na novo zanimivo besedo ali strukturo, si jo zapišite v posebno beležnico. Tako si boste ustvarili slovarček angleških besed, h kateremu se boste lahko vedno znova vračali in aktivno spremljali napredek v širjenju besedišča. Vendar nikar ne izpišite le besede, ampak celotno frazo v stavku. Tako se ne boste naučili le pomena nove besede, temveč tudi njeno uporabo v stavku.

Tečaj angleščine vam pomaga spregovoriti

V Linguli je tečaj angleščine prijeten in sproščen, slovnico vas učimo prek pogovora, prijazni učitelji pa vas znajo motivirati, da tečaj z veseljem obiskujete.

Imate vprašanja o tečaju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.