Zakaj je angleščina globalni jezik?

Večino od nas angleščina spremlja že od malih nog. K temu je veliko pripomogla televizija, v zadnjih letih pa tudi internet, ki pri učenju jezikov dobiva vse večjo vlogo. Znanje angleščine še dodatno poglobimo, ko prestopimo prag šole, učenje pa nadaljujemo vse do konca srednje šole, v nekaterih primerih tudi fakultete, spet drugi pa raje obiskujejo tečaj angleščine.

tečaj angleščine

Angleščina je mednarodni jezik različnih področij.

Kar 600 milijonov tujih govorcev

Zavidljiva statistika govori sama zase:

  • Po svetu je več kot 360 milijonov maternih govorcev angleščine,
  • tujih govorcev pa več kot 600 milijonov.
  • Angleščina je uradni jezik v 67 državah,
  • njen čar pa je predvsem v relativno enostavni slovnici, ki vsekakor pripomore k njeni priljubljenosti.

Še vedno lingua franca

Prav tako je angleščina mednarodni jezik različnih področij, med drugim turizma, znanosti, medicine in letalstva. Je nepogrešljiva na potovanjih, z njenim znanjem pa vam je omogočen dostop do številnih tiskanih in digitalnih vsebin, za katere bi bili sicer prikrajšani. Kljub vse bolj razširjeni kitajščini angleščina vedno znova dokazuje, da ostaja t. i. lingua franca oziroma globalni jezik, brez katerega si dandanes težko predstavljamo življenje.

Vabljeni na tečaj angleščine

Je od takrat, ko ste gulili šolske klopi, minilo že precej časa in bi radi osvežili znanje angleščine? V jezikovni šoli Lingula vam je na voljo odlični tečaj angleščine, v katerem boste osvežili znanje slovnice, kar vam bo zagotovo dalo zagon za nadaljnje učenje.

Imate vprašanja o tečaju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.