Zakaj izbrati tečaj angleščine?

Le kdo pa še danes potrebuje strukturiran tečaj angleščine, boste rekli. Saj nas angleški jezik tako in tako obkroža na vsakem koraku – na televiziji, internetu, radiu, v reklamah in še kje. Vsakdo, sploh mlajša generacija, zna malo angleško, torej ni razloga, da bi se je učili še dodatno, kajne? Pa res mislite tako?

tečaj angleščine

Tečaj angleščine je naložba v prihodnost.

Pomembnost angleščine

Angleščina ima danes približno 350 milijonov maternih govorcev, skupno pa jo govori že več kot 850 milijonov ljudi po vsem svetu. Je pomemben jezik na mnogih področjih, med drugim tudi v diplomaciji, kjer je prehitela francoščino. Hkrati je tudi uradni jezik mnogih političnih, kulturnih in športnih svetovnih organizacij, kot so Organizacija združenih narodov, Mednarodni denarni sklad, Mednarodni olimpijski komite in drugi.

Šoloobvezna angleščina

Danes se večina otrok angleščino začne učiti že na začetku osnovne šole in nadaljuje v srednji šoli, včasih celo na fakulteti. Nekoč angleščina ni bila tako razširjena, nemščina je bila zaradi zgodovinskih razlogov veliko bolj pogosto na urniku šoloobveznih otrok. Pri vsem tem pa se nam poraja vprašanje, koliko od poučevanja v šoli povprečen učenec sploh odnese. Najbrž je to odvisno od motivacije vsakega posameznika.

Kakšno je dejansko stanje?

Vsak od nas rad misli, da zna vsaj malo angleško – če ne drugega, vsaj tiste ustaljene ful, kul in podobne. V resnici pa se vse večkrat dogaja, da številni ljudje po končanem izobraževanju v šoli angleščino postavijo na stranski tir in se z njo ne ukvarjajo več intenzivno. Težave nastopijo, ko morajo svoje znanje obnoviti zaradi službe, prihajajočega potovanja ali drugih razlogov. Takrat morajo ponovno začeti učiti se angleščino ali vsaj obnoviti znanje. Zakaj ne bi tega naredili na jezikovnem tečaju?

Nov jezik, nova obzorja

Dejstvo je, da z vsakim jezikom, ki se ga učimo, tudi širimo svoja obzorja. Ko razumemo nov jezik, lahko v njem beremo knjige, spremljamo novice in tako dobimo informacije iz več virov, gledamo tujejezične filme, se na potovanjih sporazumevamo z domačini in še in še. Tako tečaj angleščine kot tečaj kateregakoli drugega jezika je neke vrste naložba v prihodnost, ki nam je nihče ne more vzeti. Saj veste, kako pravi pregovor: Več znaš, več veljaš.

Tečaj angleščine: obogatite svoje znanje

Če vas zanima tečaj angleščine ali pa bi svoje znanje radi le malce obnovili, se nam lahko pridružite na jezikovnem tečaju v Linguli. Če niste prepričani, kateri jezikovni ravni ustreza vaše znanje ali kateri jezikovni program izbrati, se lahko oglasite na brezplačnem umestitvenem pogovoru in skupaj bomo izbrali pravšnji tečaj za vas.

Imate vprašanja o tečaju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.