5 idej za učenje angleščine na zabaven način

Tečaj angleščine ne pomeni le resnega reševanja nalog, ponavljanja besed in utrjevanja slovnice. Tečaj angleščine je lahko zelo zabaven, zato vam ponujamo pet idej za učenje jezika na zabaven način, ki jih lahko preizkusite sami.

tečaj angleščine

Igrajte se igro goflja!

#1 Igrajte se besedno igro »goflja« v tujem jeziku

Z igranjem goflje boste obogatili svoj besedni zaklad in obnovili črkovanje besed. Če goflje nimate pri roki, vzemite slovar in se s prijatelji preizkušajte v naključnih besedah iz slovarja: razložite jih, pokažite jih s pantomimo ali narišite.

#2 Kuhajte v tujem jeziku

Da bo učenje tujih jezikov še bolj zanimivo, poiščite recept za tipično angleško jed. Da bo priprava obroka uspešna, boste morali zares razumeti celoten recept, kar bo povečalo vašo motivacijo za učenje.

#3 Oglejte si film s podnapisi v angleščini

Nikar se preveč ne razvajajte s slovenskimi podnapisi. Branje in hkratno poslušanje angleščine bo pospešilo vaše učenje tujega jezika, prav tako boste vadili tudi zapis besed.

#4 V angleščini prebirajte revije ali stripe

Izberite nekaj zabavnega, kar boste z veseljem prebirali. Naj bodo članki lahkotni in zanimivi, da boste iz radovednosti želeli spoznati vsako novo besedo. Moda, trač, kuhanje, avtomobilizem – branje takih člankov v tujem jeziku je za znanje jezika zelo koristno. Pa še slabe vesti zaradi »rumenega« tiska ne boste imeli – gre za učenje tujega jezika.

#5 Igrajte se igrice v tujem jeziku

Lahko gre za družabne ali računalniške igre. Ko se boste popolnoma sprostili, bo vaš um še bolj dovzeten za spontano in zabavno učenje in mimogrede se boste naučili novih besed.

Tečaj angleščine je zabaven, a učinkovit

Tečaj angleščine v Linguli je zabaven, zato iz učilnic pogosto odmeva glasen in nalezljiv smeh. Učitelji vas znajo motivirati in izvabiti iz vas ne le znanje, ampak tudi smeh in dobro voljo, zato se učite hitreje in z veseljem.

Imate vprašanja o tečaju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.