Kako izbrati med različnimi jezikovnimi šolami?

V jezikovni tečaj angleščine vlagate svoj čas in denar, zato svojo odločitev dobro pretehtajte. Ko izbirate med jezikovnimi šolami, poiščite odgovor na naslednja vprašanja:

tečaj angleščine

Nekatere šole ponujajo brezplačne predstavitvene ure.

#1 Kako velike so skupine?

Naj vas ne zadovolji odgovor o povprečnem številu tečajnikov. Vedeti morate, kakšno je največje število tečajnikov v skupini. Nikoli ne veste: morda boste prav vi v tisti skupini, ki bo polna.

Podatek o številu tečajnikov je pomemben tudi ob primerjavi cen med posameznimi šolami. Kaj pomeni za vas 40 evrov nižja cena, če vas bo v skupini 10? Gre lahko za npr. dva tečajnika več kot v šoli, ki je nekoliko dražja, a ima v skupini največ 8 udeležencev. Razmislite, kaj je za vas pomembno in zakaj greste na tečaj. Bi se radi v skupini nekoliko skrili ali bi radi kar najbolj izkoristili možnost govorjenja v angleščini?

#2 Kdo so učitelji?

So študenti ali profesorji jezikov? So usposobljeni za poučevanje odraslih? Diploma še ni zagotovilo, da vas zna učitelj motivirati in pripravi komunikativno zasnovan pouk. Kako šola zagotavlja kakovost učiteljev? Naj vam to opišejo. Še najboljši nasvet: spoznajte učitelje osebno.

#3 Kakšni so programi?

Si lahko ogledate programe ali pa vam v šoli do začetka tečaja ne morejo pokazati nič?

#4 Kakšen je način poučevanja?

Naj vas ne zadovolji odgovor, da je na tečaju veliko konverzacije. Kako jo dosežejo, na kakšen način?

#5 Koliko znaša šolnina?

Seveda je izbira šole odvisna tudi od denarja, ki ste ga pripravljeni odšteti za tečaj. Pogosto je cena tečaja odvisna od velikosti skupine, števila ur, usposobljenosti in izkušenosti učiteljev ter od drugih storitev, ki jih nudi šola (izposoja knjig, dostop do dodatnih vaj …). Pozanimajte se in primerjajte.

#6 Ali lahko brezplačno preizkusite njihove tečaje?

Nekatere šole ponujajo brezplačne predstavitvene ure. Izkoristite to možnost in preizkusite metode poučevanja, spoznajte učitelje, pogovorite se z njimi, preverite svoje znanje, oglejte si gradivo in učne prostore. V Linguli brezplačni predstavitveni tečaji potekajo vsak september in februar.

#7 Ali preverjajo znanje udeležencev v skupini?

Se lahko udeleženec sam oceni in odloči, katero skupino bo obiskoval? Morda se vam zdi to dobra ideja, toda skupina mora biti oblikovana z udeleženci z enakim znanjem. Če znate preveč, se boste dolgočasili, če pa znate premalo, boste nemotivirani in frustrirani. Zaupajte strokovnjakom, da ocenijo vaše znanje in vam svetujejo pravi tečaj angleščine.

#8 Kje poteka tečaj angleščine?

Oglejte si prostore, preverite dostopnost in možnost parkiranja …

Skratka, izberite ugledno šolo z izkušnjami in dobrimi učitelji. Investicija v nekoliko višjo šolnino se vam bo povrnila vsakič, ko boste odšli s tečaja in ugotovili, da vas je učitelj »namučil«, a ste kljub vsemu uživali in imeli veliko možnosti za govorjenje.

V Linguli vam z ekipo res dobrih predavateljev, preverjenimi programi in učinkovitim načinom jezikovnega treninga zagotavljamo, da boste svoj čas dobro izkoristili. Čas je za akcijo – če ne veste, kateri tečaj angleščine bi bil za vas najprimernejši, se dogovorite za brezplačni umestitveni pogovor.

Imate vprašanja o tečaju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.