Cambridge – majhno mesto, veliko študentov

Tečaj angleščine ponuja stik s kulturno tradicijo angleško govorečih dežel.

tečaj angleščine

Znameniti Cambridge.

Zakaj se Cambridge imenuje prav Cambridge?

Cambridge je majhno mestece s komaj nekaj več kot 120.000 prebivalci, od tega kar tretjino predstavljajo študenti. Leži ob reki Cam, v okrožju Cambridgeshire, le 80 km vzhodno od Londona. Prva naselja so nastala že 3500 let nazaj, skozi zgodovino pa je mesto spreminjalo ime, iz Duroliponte ali Durolipons v času Rimljanov in Grantabrycge (most čez reko Granta) v času Sasov. Ko je reka Grant, ki teče skozi mesto, postala znana kot reka Cam, je mesto dobilo ime Cambridge. Že v času anglosaške vladavine je imelo mesto več dobrih trgovinskih povezav, ob prihodu Vikingov v 9. stoletju so trgovinske poti še povečale hitro rast naselja. Ob odhodu Vikingov so ponovno zavladali Sasi , ki so zgradili mnogo cerkva, uredili nabrežja in trgovske hiše.

Črna kuga prinesla pozitivne spremembe

Leta 1349 je črna kuga tako močno prizadela prizadela severni del mesta, da je skoraj izumrl. Posledice kuge so prinesle pozitivne spremembe v mesto, ki je izboljšalo zdravstvene razmere, zgradili so kanale in pripeljali svežo vodo. V času angleške državljanske vojne je imel Cambridge pomembno vlogo, saj je bil sedež organizacije, ki je upravljala regionalno vojsko v vhodni Angliji. V 19. stoletju se je mesto začelo hitro širiti, kmetijska proizvodnja je rasla in posledično večala trgovino v mestnih trgih, meje mesta so se razširila na sosednja območja.

Vojaško središče v 2. svetovni vojni

Leta 1845 je izgradnja železnice in s tem povezava z Londonom spodbudila še razvoj industrije. Med drugo svetovno vojno je bil Cambridge pomembno vojaško središče z R.A.F. (Royal Air Force) centrom, ki je skrbelo za obrambo vzhodne obale, prav tako je bilo mesto evakuacijski center za več tisoč ljudi iz Londona. Mesto je doživelo nekaj bombnih napadov, a na srečo zgodovinske zgradbe niso bile poškodovane.

Cambridge danes

Cambridge je danes središče visokotehnološkega centra Silicon Fen in biomedicinskega Campusa Cambridge, enega največjih biomedicinskih raziskovalnih skupin na svetu. Skoraj polovica prebivalcev ima višjo izobrazbo.

Tečaj angleščine v tujini odpira obzorja

Tečaj angleščine v tujini je odličen za širitev besedišča in pridobitev samozavesti pri pogovoru v angleščini.

Imate vprašanja o tečaju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.