Tečaji angleščine v tujini

Zakaj angleščina v tujini?

  • SchoolKo ste ves čas obkroženi z angleščino, izboljšate izgovarjavo, vaš govor postane bolj tekoč in samozavesten.
  • Poleg napredka v jezikovnem znanju pa tako odrasli kot otroci uživajo v spoznavanju nove kulture.
  • Za otroke in najstnike je tudi pomembno, da ob tem razvijajo svojo samostojnost.
  • Nekatere stvari, na primer vsakdanje pogovorne fraze in slengovske izraze, se v učilnici, ki se ji reče življenje, naučite kar mimogrede.
  • Najpomembneje pa je, da v tujini dejansko lahko odklopite in se potopite v tuji jezik – ni službe oziroma šole in vsakodnevnih obveznosti.

Lingula že vrsto let sodeluje s priznano angleško šolo Select English, ki v Londonu in Cambridgeu organizira celoletne in poletne tečaje angleščine za odrasle in jezikovne počitnice za otroke in najstnike. Letos so nas prijazno povabili v Cambridge in nam razkazali prostore, predstavili učitelje in nekaj navdušenih tečajnikov.

Dajemo vam namig za drugačne počitnice na tujem: zabavate se, spoznate nove kraje, nove ljudi, hkrati pa poglobite znanje angleščine. Učenje kar ne bi moglo biti prijetnejše in intenzivnejše, saj 24 ur na dan »dihate« z angleščino.

Polona leti v London

CambridgeV petek, 20. februarja, se je Polona namesto na delo v Lingulo odpravila v London, kjer jo je na letališču Luton pričakal sodelavec šole Select English in odpeljal v le 45 minut oddaljeni Cambridge.

Nastanila se je v prijetnem hotelu Rectory Farm, ki je, kot že ime pove, dobro vzdrževana podeželska hiša le dobrih pet minut iz središča Cambridgea.

_________________________________________________________________________

Cambridge

Cambridge je danes središče visoko – tehnološkega centra Silicon Fen in biomedicinskega Campusa Cambridge …

Cambridge Juniors

Super kombinacija učenja jezika in dodatnih dejavnosti – English Plus Science / Art / Musical Theatre.

Barnardiston Hall

Razkazal nam je šolo in bivalne prostore ter povedal, kako skrbijo, da otroci po končani poletni šoli vsako leto odidejo polni lepih spominov in novega znanja.

Fitzwilliam College

Fitzwilliam College, ki ga študentje imenujejo kar Fitz, je eden izmed kolidžev Univerze v Cambridgeu z okoli 800 dodiplomskimi in podiplomskimi študenti.

Saffron Walden

Le 20 kilometrov od Cambridgea stoji internatska šola Friends. Šola je edinstvena kombinacija starega tradicionalnega britanskega duha in modernega sloga 21. stoletja.