Friends – moderna šola s tradicijo

Šola Friends je po mnenju mnogih najlepša in najmodernejša šola, kjer Select English v poletnih mesecih organizira tečaj angleščine v sklopu počitnic za otroke med 12. in 16. letom.

Srednjeveško mestece Saffron Walden

V srednjeveškem podeželskem trgu (market town) Saffron Walden le 20 kilometrov od Cambridgea stoji internatska šola Friends, ki deluje že od leta 1702. Šola je edinstvena kombinacija starega tradicionalnega britanskega duha in modernega sloga 21. stoletja.

Saffron Walden

V čudoviti več kot 300 let stari viktorijanski zgradbi, obdani z zelenicami,
vsako leto šolske klopi zasede okoli 200 otrok med 3. in 18. letom.

Kako potekajo počitnice v šoli Friends?

Prvi dan otroci opravljajo pisni uvrstitveni test, da jih laže porazdelijo po skupinah glede na njihovo znanje. V skupinah je največ 12 otrok.

Naslednja dva tedna nato pridno izboljšujejo svoje znanje angleščine skozi igre, projekte, ustvarjanje, igranje vlog. Če se izkaže, da je bil otrok prvi dan nekoliko zadržan in je njegovo znanje v resnici boljše, ga prestavijo v višjo skupino.

Kdaj poteka pouk angleščine

Pouk poteka štiri ure na dan v dopoldanskem ali popoldanskem času. Ker imajo otroci na urniku veliko dodatnih dejavnosti, te prilagajajo muhastemu angleškemu vremenu in izkoristijo tople sončne žarke za športne igre in izlete.

classroom

Tečaj angleščine poteka v prijaznih učilnicah v skupinah z največ 12 otroki.

library

Bogato založena knjižnica privabi knjižne molje, ki lahko izbirajo med množico knjig.

Popoldanske dejavnosti

Počitnice v Saffron Waldenu so enkratna kombinacija učenja in zabave za najstnike. Prostrana igrišča, športne dvorane, pokriti bazen, igralnice, moderno opremljene skupne sobe in mini teater ponujajo najstnikom pester izbor različnih dejavnosti v popoldnevih in večerih. Tukaj se bodo našli ljubitelji nogometa, košarke, tenisa, ragbija in drugih športov, ki se igrajo na prostem, plavalci, plesalci in dramski igralci, umetniške duše in  ljubitelji izletov.

Dvotedenske počitnice ponujajo bogat program: celodnevni izlet v London in prav tako v Oxford, obisk Cambridgea, voden ogled Saffron Waldena, otroci pa se bodo zabavali tudi med iskanjem zaklada, sodelovanjem na mini olimpijskih igrah, priredili bodo show talentov, casino night, fashion show in še in še. Popoldanske in večerne dejavnosti niso obvezne, otroci se lahko družijo s prijatelji v sobah ali skupnih prostorih. Dekleta in fantje bivajo ločeno v večposteljnih sobah s skupnimi kopalnicami.

Skrb za varnost otrok

Šola stoji v manjšem mestu, kjer se lahko otroci varno gibajo: obiščejo trg, gredo v trgovino, seveda le z dovoljenjem učitelja. Ura za spanje (curfew) je določena ob 22.00.

Tečaj angleščine odpira obzorja

Tečaj angleščine v tujini je kot nalašč za spoznavanje pestre angleške kulture.

Imate vprašanja o tečaju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.