Barnardiston Hall, idilična vasica

V šoli Barnardiston Hall julija in avgusta organizirajo tečaj angleščine, povezan z zabavnimi poletnimi počitnicami za učence angleščine.

Idilična angleška vasica

Leta 1970 je poslopje postalo internatska šola.

Leta 1970 je poslopje postalo internatska šola.

Barnardiston (bɑrnərˈdɪstən) je vasica v okrožju Suffolk le 30 minut vožnje od znamenitega univerzitetnega mesta Cambridge.

V tej idilični angleški vasici je lord Malcolm of Portalloc leta 1897 zgradil veličasten podeželski dvorec s konjušnico in hlevom. Leta 1970 je poslopje postalo internatska šola (boarding school), ki še danes deluje kot šola za fante in dekleta med 7. in 13. letom, poleti pa Select English tam organizira dvotedenske angleške počitnice.

Tradicionalna angleška kultura

Razgled na živo zelene trate kar kliče po dejavnostih na svežem podeželskem zraku.

Razgled na živo zelene trate kar kliče po dejavnostih na svežem podeželskem zraku.

Že ob prihodu je moč opaziti močan pečat tradicionalne angleške kulture. Vedno sveže pokošene zelenice, urejen park z igrali za otroke in prostrana travnata igrišča obiskovalce pripeljejo do mogočnega pročelja tipične viktorijanske stavbe iz 19. stoletja.

Za ugodje in dobro počutje otrok z vseh koncev sveta, ki se leto za letom vračajo v Barnardiston Hall, skrbijo vestni učitelji, zato otroci po končani poletni šoli vsako leto odidejo polni lepih spominov in novega znanja.

Kako potekajo počitnice v Barnardiston Hallu?

Ko otroci v nedeljo popoldne prispejo v šolo (z letališča jih pripeljejo sodelavci šole Select English), jih razporedijo v 2-, 3- ali 4-posteljne sobe.

Na šoli se trudijo, da bi otroci čim hitreje »preklopili« na  angleščino, zato jih med seboj pomešajo. Z novimi »cimri« iz različnih držav Evrope in Azije se hitreje začnejo sporazumevati v angleščini kot s starimi prijatelji.

Razvrstitev v skupine

Prvi dan otroci opravljajo pisni uvrstitveni test, da jih laže porazdelijo po skupinah glede na njihovo znanje. V skupinah je največ 12 otrok.

Nato pa naslednja dva tedna pridno izboljšujejo svoje znanje angleščine skozi igre, projekte, ustvarjanje, igranje vlog. Če se izkaže, da je bil otrok prvi dan nekoliko bolj zadržan in je njegovo znanje v resnici boljše, ga prestavijo v višjo skupino.

Kdaj poteka pouk angleščine

Pouk poteka tri ure na dan, v dopoldanskem ali popoldanskem času. Ker imajo otroci na urniku veliko dodatnih dejavnosti, te prilagodijo muhastemu angleškemu vremenu ter izkoristijo tople sončne žarke za športne igre in izlete.

Popoldanske dejavnosti

Dnevi v Barnardiston Hallu niso nikoli dolgočasni, saj je vsak dan na urniku kakšna zabavna dejavnost: nogomet, košarka, namizni tenis, odbojka in drugi športi. Ob slabšem vremenu in večerih so na sporedu družabne igre, kvizi, show talentov, karaoke, filmski večer ….

Otroci obiščejo sosednjo vasico Bury St Edmunds, pa Duxford Air Musum, Mountifitchet Castle in  safari park ter se za ves dan odpravijo na izlet v Cambridge in London.

Skrb za varnost otrok

Povprečno je v vsakem terminu poleti v šoli okoli 80 otrok, ki prihajajo iz različnih držav sveta. Za njihovo varnost skrbijo izkušeni učitelji.

Šola stoji v varnem podeželskem okolju, kjer otroci brez prevoza ne morejo sami v mesto ali vas. Prav zato je primernejša za mlajše otroke, ki potrebujejo bolj skrben nadzor in še nimajo tolikšne želje po raziskovanju večjih mest in nakupovanju.

Seveda pa lahko otroci na izletih kupijo kakšen spominek ali se posladkajo s tipično angleško slaščico: čokoladnim muffinom, tablico čokolade (chocolate bar) …

Učitelji svetujejo, naj imajo otroci s seboj največ 100 funtov, saj so vsi ogledi in izleti že vključeni v ceno.

Kaj je otrokom najbolj všeč

Med obiskom šole smo spoznali dve deklici, ki sta v Barnardiston Hallu obiskovali celoletni redni šolski program. Enajstletna Valentina iz Španije in 12-letna Li iz Hongkonga sta nam v tekoči angleščini povedali, da kljub temu, da sta tu že več mesecev, ne pogrešata domače dežele. V Barnardistonu so učitelji in novi prijatelji postali njuna druga družina, tukaj se počutita kot doma. Na vprašanje, kaj jima je najbolj všeč, sta odgovorili, da učitelji, dejavnosti in dejstvo, da jima nikoli ni dolgčas. No, nista pa bili najbolj navdušeni nad angleškim vremenom, ki je lahko pozimi precej muhasto in hladno.

Vendar se v poletni šoli ni bati, da bi bilo hladno – ko posije sonce in zacvetijo trate, tudi Anglijo obišče poletje.

Tečaj angleščine: osvojite novo besedišče

Tečaj angleščine v tujini vam pomaga, da bo vaš dopust v tujih deželah še bolj sproščen in brezskrben.

Imate vprašanja o tečaju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.