Mednarodni izpiti iz angleškega jezika

Učenje angleščine bogati naše besedišče in širi obzorja. Obstaja mnogo razlogov za opravljanje mednarodnega izpita iz angleščine. Dejstvo, da je angleščina globalni jezik, je zagotovo na prvem mestu. Se nameravate vpisati na tujo univerzo, se prijaviti na študijsko izmenjavo, delovno mesto v tujini ali pridobiti vizum za bivanje ali delo v tujini? Na voljo imate veliko izbiro mednarodnih izpitov in dilema, katerega izbrati, je nemalokrat kar precejšnja.

učenje angleščine

Za različne potrebe obstajajo različni mednarodni izpiti.

Najbolj uveljavljeni izpiti 

Mednarodni izpit je odličen način, da preverite in dokažete, kako dobro vam gre angleščina. Za različne potrebe obstajajo različni mednarodni izpiti.

  • Med najbolj pogostimi in trenutno bolj zaželenimi mednarodnimi izpiti sta IELTS in TOEFL. Velikokrat sta obvezna za vpis na tuje šole in univerze. Če se odpravljate na delo v angleško govoreče države, morate opraviti izpit IELTS. Priznavajo ga predvsem v državah Združenega kraljestva. Tako TOEFL kot IELTS sta veljavna dve leti in se od preostalih mednarodnih izpitov ločita po tem, da pri opravljanju izpita sploh ne morete pasti. Število točk, ki jih dosežete, namreč določa stopnjo na mednarodni lestvici od A1 do C2.
  • Preostali mednarodni izpiti iz angleščine Univerze Cambridge imajo neomejeno veljavnost, opravljate pa jih lahko na štirih stopnjah znanja: PET (na ravni B1), FCE (na ravni B2), CAE (na ravni C1) in CPE, ki pomeni najzahtevnejšo raven, C2. Za pridobitev delovnega vizuma ali za študij v tujini je največkrat potrebna vsaj stopnja B2.

Angleščina za pravnike – izpit ILEC

ILEC oziroma International Legal English Certificate je namenjen študentom prava in pravnikom, ki potrebujejo dokazilo o znanju angleščine na pravnem področju. Za opravljanje izpita je potrebno predhodno znanje prava in napredno znanje angleščine. Gre za mednarodno priznan izpit, na katerem se ocenjuje bralno, slušno, govorno in pisno razumevanje. Datume izpitov določi Univerza v Cambridgeu, ponavadi pa se opravljajo trikrat letno.

Angleščina za finančnike – izpit ICFE

ICFE oziroma International Certificate in Financial English preverja znanje angleščine na finančnem področju. Gre prav tako za mednarodno priznan izpit, priporoča pa se vsem, ki se poskušajo uveljaviti v mednarodnem finančnem okolju. Priprava obsega praktične vaje, med drugim pisanje finančnih poročil in branje člankov s področja financ. Preberite več.

Priprava na mednarodni izpit

Četudi vam angleščina ne dela večjih preglavic, izpita nikar ne jemljite zlahka. Dobra priprava je ključnega pomena, predvsem pa morate že vnaprej vedeti, ali je vaše znanje dovolj dobro, da boste izbrani izpit uspešno opravili.

Nadgradite učenje angleščine s tečajem v Linguli

V Linguli imamo bogate izkušnje s pripravami na mednarodne izpite iz angleščine, tečajnike na pripravah kar priganjamo in se res potrudimo, da jih seznanimo z vsemi zahtevanimi veščinami. Z Lingulino pomočjo boste zagotovo nadgradili učenje angleščine, uspešno opravili izpit in pridobili konkurenčno prednost na trgu dela ali si odprli vrata na svetovno priznane univerze.

Imate vprašanja o učenju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.