Britanska mesta in njihove zanimivosti

Čeprav počitnice v Veliki Britaniji večina preživlja v Londonu, ne smemo pozabiti na zanimiva manjša mesta, ki prav tako ponujajo veliko doživetij. Tečaj angleščine oziroma znanje angleščine je velik plus za raziskovanje zanimivosti britanskih mest.

Glasgow – britanski kip svobode

Po številu prebivalcev je Glasgow tretje največje britansko mesto. Kot pravijo prebivalci, imajo svoj »kip svobode« – upodobitev kraljice Viktorije na stavbi, imenovani The City Chambers, ki stoji na trgu George Square. Stavba je zgrajena iz več marmorja (marble), kot ga premore cel Vatikan. V mestu so postavili tudi stolp Glasgow Tower, ki je trenutno v knjigi rekordov zapisan kot edina stavba na svetu, ki se lahko obrača okoli (around) svoje osi.

Liverpool – prestolnica popa

Liverpool, dom skupine The Beatles, je bilo prvo mesto s potniškim železniškim sistemom (railway system), ki je potekal do bližnjega Manchestra. Tu so imeli tudi prvo javno knjižnico in prvo šolo za slepe. Liverpool je še vedno rekorder po številu popularnih glasbenikov in je znan kot The Capital of Pop.

Sheffield – zeleno mesto

Sheffield je edino britansko mesto, ki ima v okviru svojih meja nacionalni park. Kar tretjino Sheffielda namreč pokriva park Peak District National Park. Tudi sicer je mesto znano po zelenju (greenery), saj ima na vsakega prebivalca posajena štiri drevesa, kar je največji delež v Evropi. Tu domuje najstarejši britanski nogometni klub Sheffield FC, imajo pa tudi najstarejše nogometno igrišče. Mesto je znano tudi po zakletem (cursed) gledališču Crucible Theatre, v katerem poteka svetovno prvenstvo v snookerju. Prizorišče (venue) naj bi bilo zakleto zato, ker še nikomur ni uspelo obraniti naslova prvaka.

Tečaj angleščine: spregovorite suvereno

To je le nekaj zanimivosti o večjih britanskih mestih, seveda pa je mest še mnogo, vsako od njih pa ponuja veliko možnosti za zabavo. Da bi bil obisk katerega izmed njih čimbolj brezskrben, vam bo pomagal tečaj angleščine v jezikovni šoli Lingula.

Imate vprašanja o tečaju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.