Manchester, eno najzanimivejših britanskih mest

Poznate Manchester?

Tečaj angleščine je odlična priložnost za spoznavanje angleških krajev. V severozahodni Angliji vas čaka Manchester, eno največjih in najzanimivejših britanskih mest. S skoraj 500.000 prebivalci, preurejenim mestnim središčem (city centre), izredno razvitim prometom (traffic) in bogato glasbeno sceno (music scene) kar vabi k obisku.

tečaj angleščine

6 znamenitosti, ki jih ne smete spregledati:

  • Albert Square: mogočna mestna hiša
  • Castlefield: kanali ob viktorijanskih hišah, ki so urejeni v park
  • Museum of Science and Industry: muzej, ki združuje kar 12 galerij
  • Manchester Cathedral: čudovita manchestrska katedrala iz 15. stoletja
  • Manchester Art Gallery: galerija, ki ima eno od večjih zbirk v Veliki Britaniji
  • Chinatown: dom kitajske skupnosti vas bo navdušil s trgovinami in restavracijami

Navijate za Manchester United ali Manchester City?

tečaj angleščineManchester je mesto, kjer domujeta kar dva velikana angleškega nogometa (football) – Manchester United in Manchester City, zato ni presenečenje (surprise), da se v času tekem vse ustavi. Ker imata oba kluba ogromno navijačev (supporter), sta stadiona polna in sezonske vstopnice (season tickets) razprodane že mnogo vnaprej. Rivalstvo (rivalry) med njima je gromozansko, saj naj bi pravi »meščani« navijali za City, za United pa le tujci in ljudje iz predmestja (suburb). Za koga boste konec tedna stiskali pesti vi?

Mesto, kjer je Rolls spoznal Royca

tečaj angleščineZnano je, da je bil Manchester prvo industrializirano mesto in je še danes trgovsko, poslovno (business) in storitveno središče severozahodne Anglije. Najbrž pa niste vedeli, da sta se prav tu spoznala Henry Royce in Charles Rolls, ki sta ustanovila izredno znano avtomobilsko (car-manufacturing) podjetje Rolls-Royce.

Prvi Baby

V Manchestru je bil izdelan tudi prvi moderni računalnik, imenovan »Baby« (otrok), prav tu pa se jim je tudi prvič posrečilo cepiti (split) atom. Še zanimivost za študente: v Manchestru boste nedvomno uživali (enjoy), saj v njem prebiva največ študentov (student) v Evropi!

Tečaj angleščine: več kot le učenje slovnice

Manchester nudi številne druge znamenitosti, vredne ogleda. Če bi radi izvedeli več o zanimivih angleških mestih, kulturi in običajih in se seveda dodobra razgovorili v angleščini, vas vabimo na tečaj angleščine v jezikovni šoli Lingula.

Imate vprašanja o tečaju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.