London in njegovi skriti kotički

Skriti londonski kotički

Ob omembi Londona večina pomisli na Big Ben, London Eye, Buckinghamsko palačo in palačo Westminster. Čeprav ne gre zanikati njihove pomembnosti in zanimivosti, obstaja kar nekaj drugih znamenitosti, ki so manj poznane, a zato nič manj privlačne, predvsem pa so manj oblegane s turisti. Tečaj angleščine je odlična priložnost, da spoznate številne znamenitosti Londona, ki si jih je vredno ogledati.

tečaj angleščine

Ob omembi Londona večina pomisli na Big Ben, London Eye, Buckinghamsko palačo …

  • Dennis Severs’ House

Hiša umetnika Dennisa Seversa je zagotovo ena bolj čudaških atrakcij v Londonu. Obiskovalci ob obisku umetnikovega doma potujejo nazaj v 18. stoletje, kjer spoznajo pristno življenje namišljene družine iz tistega obdobja. Na to med drugim nakazujejo vonj hrane, goreče sveče in nepostlane postelje, kar daje občutek, kot da so prebivalci ravnokar zapustili hišo.

Cena vstopnice: 10 funtov za odrasle, 5 funtov za otroke

  • Chelsea Physic Garden

Botanični vrt je najstarejši londonski vrt, ustanovljen je bil leta 1673. Razteza se kar na 1,6 hektarja površine, v njem pa med drugim najdemo najstarejši kamniti vrt na svetu in največjo oljko v Veliki Britaniji. Njegova posebnost so tudi rastline, ki se uporabljajo v medicini – od starih grških rastlin do tistih, ki se bodo v medicinske namene uporabljale v prihodnosti.

Cena vstopnice: 9,90 funta za odrasle, 6,60 funta za otroke

  • Kenwood House

Eden izmed skritih londonskih draguljev je tudi hiša, ki jemlje dih s svojim interierjem in bogato umetniško zbirko. Med drugim je na ogled Rembrandtov avtoportret, najdemo pa tudi dela Vermeera, Van Dycka in Turnerja. Hiša je leta 2013 doživela popolno prenovo, največja atrakcija pa je zagotovo knjižnica s svojo slikovito arhitekturo.

Cena vstopnice: brezplačno

  • Strand Station

Podzemno postajo, poznano tudi pod imenom Aldwych, so odprli leta 1907 in ima bogato zgodovino. Ker pa ni bila dovolj izkoriščena, so jo pred več kot 20 leti zaprli. Služila je tudi kot zatočišče pred bombnimi napadi, v njej so posneli precej filmov, med drugim V for Vendetta, Patriot Games in Mr Selfridge.

Cena vstopnice: 37 funtov za odrasle

  • Wilton’s Music Hall

Ta viktorijanska dvorana iz sredine 19. stoletja velja za najstarejšo glasbeno dvorano na svetu. Je pravi arhitekturni biser, v katerem si obiskovalci danes lahko ogledajo različne gledališke in lutkovne predstave, koncerte in opere, nahaja pa se le streljaj od londonskega Towerja.

Cena vstopnice: obisk je brezplačen, vstopnica se plača le za prireditve

Tečaj angleščine omogoča brezskrbna potovanja

Zgornje znamenitosti so seveda le nekatere izmed mnogih, ki jih lahko vidite med obiskom britanske prestolnice. Lingulin tečaj angleščine je odlična priložnost, da se še pred prvim obiskom Londona seznanite z njegovimi bolj skritimi kotički, saj beseda na tečaju pogosto nanese na to čudovito mesto.

Imate vprašanja o tečaju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.