TOEFL – izpit iz ameriške angleščine

Učenje angleščine pogosto zaključimo z mednarodnim izpitom. Izpit TOEFL preverja znanje ameriške angleščine in je prav tako priznan po vsem svetu kot drugi mednarodni izpiti iz angleščine. Praviloma je pogoj za vpis na študij v angleškem jeziku in se opravlja prek spleta.

učenje angleščine

Izpit TOEFL preverja znanje ameriške angleščine.

Izpit TOEFL preverja vse štiri veščine: bralno in slušno razumevanje ter ustno in pisno sporočanje.

Bralni del

Bralni del je sestavljen iz treh ali štirih odstavkov akademskih besedil, vi pa morate odgovoriti na vprašanja, povezana z besedili. Traja 60 do 80 minut.

Slušni del

V slušnem delu poslušate dele predavanj, razprav in pogovorov ter odgovarjate na vprašanja, povezana s slišanim. Med poslušanjem si lahko pišete zapiske. Traja 60 do 90 minut.

Ustno sporočanje

Pri ustnem sporočanju v šestih nalogah govorite o sebi in temah, povezanih z vašim vsakdanom, preberete krajše besedilo in poslušate akademski pogovor ter podate lastno mnenje na podlagi prebranega in slišanega. Imate 15 sekund za pripravo vsakega posameznega odgovora, govorite pa 45 sekund. Ustni del traja 20 minut.

Pisno sporočanje

Pri pisnem sporočanju imate dve nalogi. V prvi morate v 20 minutah napisati 150-besedni esej o določeni temi, pri čemer ni treba napisati svojega mnenja. V drugi, 30-minutni nalogi morate v 300 besedah izraziti lastno mnenje o določeni temi.

Kaj pa število točk?

Na izpitu ne morete pasti, temveč dosežete določeno število točk (maksimalno število točk je 120). Posamezna izobraževalna ustanova zahteva različno število točk za različne študijske programe (za doktorski študij je zahtevano število točk večje kot za magistrski študij).

Za izpit se uporabljajo računalniki s standardno angleško tipkovnico (QWERTY) in svetujemo vam, da vadite na njej.

Učenje angleščine z izkušenimi učitelji

Dobro je, da se pred opravljanjem izpita TOEFL posvetujete v jezikovni šoli in ugotovite trenutno znanje. Glede na vaše znanje vam bodo učitelji svetovali ali potrebujete dodatno učenje angleščine za dosego ustreznega števila točk ali le zadostuje individualna priprava.

Imate vprašanja o učenju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.