Izpit IELTS – najpogostejša vprašanja

Učenje angleščine je povezano tudi z mednarodnimi izpiti. Eden najpogostejših je IELTS, ki ga potrebujete za delo ali študij v Avstraliji, Novi Zelandiji, Veliki Britaniji in Kanadi.

učenje angleščine

Na voljo sta dva izpitna modula – Academic in General Training.

Kdo potrebuje certifikat IELTS?

IELTS je pogoj za pridobitev vizuma za bivanje v Avstraliji, Novi Zelandiji in Kanadi ter za pridobitev vizuma za študij v Avstraliji. Zahtevajo ga tudi mnoga podjetja in univerze v Veliki Britaniji – kot alternativa izpitom Univerze v Cambridgeu.

Za kateri model izpita naj se odločim?

  • Na voljo sta dva izpitna modula – Academic in General Training.
    Za Academic Training se odločajo študenti, ki se odpravljajo na dodiplomski ali podiplomski študij v angleško govoreče države.
  • Modul General Training preverja znanje angleščine za uporabo na delu ali v vsakdanjem življenju. Namenjen je ljudem, ki se želijo odseliti v Avstralijo, Kanado, Novo Zelandijo ali Veliko Britanijo.

Svetujemo vam, da se pred opravljanjem izpita pozanimate o zahtevani oceni, kajti posamezne izobraževalne ustanove oz. države zahtevajo različne ocene (Band Scores).

Kako pogosto lahko opravljam izpit IELTS?

Izpit IELTS je v Sloveniji mogoče opravljati enkrat na mesec, in sicer v Ljubljani na British Councilu, razen v avgustu. Na izpit se je treba prijaviti najmanj 40 dni pred rokom.

Koliko znaša prijavnina za opravljanje izpita?

Prijavnina za izpit IELTS preverite na spletni strani izpitnega centra, znaša pa od 200 EUR naprej.

Kako dolgo velja potrdilo o opravljenem izpitu IELTS?

Potrdilo velja dve leti.

Ali lahko izpit opravljam večkrat?

Izpit lahko opravljate, kolikokrat želite.

Koliko časa čakam na rezultate?

Rezultate izpita prejmete po elektronski pošti 13. dan po izpitnem roku.

Kako poteka izpit?

Izpit IELTS je sestavljen iz bralnega, slušnega, pisnega in ustnega dela. Ustni in slušni del sta enaka pri obeh modulih, Academic in General Training, bralni in pisni del pa se razlikujeta.

  • Slušni del: 30 minut, 40 vprašanj
  • Bralni del: 60 minut, 40 vprašanj
  • Pisni del: 60 minut, 40 vprašanj
  • Ustni del: 60 minut, 2 nalogi

Izpit IELTS – ocenjevanje

Pogosto se v jezikovni šoli srečujemo s tehničnimi vprašanji glede kriterijev ocenjevanja vašega izdelka … Preberite članek.

Da boste uspešneje zaključili učenje angleščine in opravili izpit IELTS, se vpišite v pripravljalni tečaj v Linguli. Pred tem vam priporočamo brezplačen umestitveni pogovor in razvrstitveni test, s katerim ugotovimo trenutno stanje in svetujemo, koliko priprav potrebujete, da boste na izpitu dosegli potrebno število točk. Pogosto se izkaže, da dodatna priprava sploh ni potrebna.

Imate vprašanja o učenju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.