Razvoj angleščine, 2. del

Angleščina je jezik, ki se ga v Linguli uči največ tečajnikov. Pogovor poteka o najrazličnejših temah in beseda včasih nanese tudi na njen razvoj.

Poznate razvoj angleščine?

Zgodnja moderna angleščina

angleščinaNekje od konca 15. stoletja pa do začetka 19. stoletja se je na britanskem otočju uporabljala t. i. zgodnja moderna angleščina, ki jo zaznamuje standardizacija jezika. Za to je zaslužen izum tiska in tako tudi tiskarskega stroja, ki ga je v Angliji v 15. stoletju uvedel William Claxton.

 

V zgodnji moderni angleščini je ustvarjal tudi William Shakespeare.

Moderna angleščina

V 19. stoletju se je angleščina še vedno močno razvijala; zaradi industrijske revolucije in angleških kolonij po vsem svetu se je še posebej bogatilo njeno besedišče.

Dandanes obstaja več različic angleščine, med njimi tudi ameriška angleščina, v kateri so se ohranile nekatere tipične angleške besede, ki so se v britanski angleščini že prenehale uporabljati. Amerikanizem sta tako na primer besedi trash (brit. ang. rubbish, slov. smeti) ali fall (brit. ang. autumn, slov. jesen).

Preberite več o razvoju angleščine, 1. del

Angleščina v Linguli vam nudi možnost, izveste še več zanimivosti o angleškem jeziku ali angleški kulturi. Pridružite se nam na enem izmed in skupaj bomo ugotavljali, kaj vse se skriva za tem na videz robustnim jezikom.

Angleščina – imate vprašanja o tečaju, vas zanima več?

Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si. Z veseljem vam bomo svetovali.